ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ  ΚΑΜΠΙΩΝ «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ»

ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΤΑΜΑΣΟΥ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΗΣ

 

Ο Χριστιανικός Σύνδεσμος Γυναικών Καμπιών «Άγιος Γεώργιος», ιδρύθηκε στις 22 του Μάρτη 2009, από μια μικρή ομάδα ευσεβών γυναικών για να συμμετέχουν στον κύκλο Αγίας Γραφής και να ενδυναμώνονται στον καθημερινό τους αγώνα.

Σκοπός του Συνδέσμου είναι η θρησκευτική, εθνική, πνευματική, πολιτιστική και φιλανθρωπική καλλιέργεια και προσφορά των μελών του στην κοινωνία καθώς και η μαρτυρία των χριστιανικών αξιών.

 

Ο Σύνδεσμος μας αριθμεί γύρω στα εξήντα μέλη.

 

Από τις δραστηριότητες μας:

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαϊας, τέλεσε  Αρχιερατική θεία λειτουργία στην εκκλησία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα Καμπιά, την Κυριακή, στις 11 Δκεμβρίου, 2011.

Ο Πανιερώτατος επεξηγώντας την ευαγγελική περικοπή της παραβολής του μεγάλου Δείπνου,  κάλεσε το χριστεπώνυμο πλήρωμα να  μην παρασύρετε από τις καθημερινές του βίου μέριμνες και να αδιαφορεί για το σκοπό της ζωής μας, δηλαδή την ένωσή μας με τον Δεσπότη Χριστό. Η βασιλεία των ουρανών, το μεγάλο Δείπνο, είναι το πρώτιστο μέλημα του ανθρώπου, του οποίου τα προβλήματα ολοένα και αυξάνονται στη σύγχρονη εποχή του 21ου αι.

 Τα πρωτοχρονιάτικα δώρα τους παρέλαβαν  με ιδιαίτερη χαρά, τόσο τα παιδάκια του Δημοτικού Σχολείου Καμπιών όσο και του περιφερειακού νηπιαγωγείου Καμπιών - Αναλυόντα. Τα δώρα, που ήταν σκούφοι, γαντάκια και σάρπες, παρέδωσε η πρόεδρος του Χριστιανικού Συνδέσμου Καμπιών, κα Βασούλα Πελετιέ, μετά το άνοιγμα των σχολείων από τις εορτές των Χριστουγέννων.

Στο πλαίσιο των φιλανθρωπικών του δραστηριοτήτων, ο Σύνδεσμος μας ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Μητροπολίτη Ταμασού κ, Ησαϊα ετοίμασε και πακέταρε είδη ξηρής τροφής, τα οποία έχουν ήδη αποσταλεί στην Ελλάδα για τους αδελφούς μας, που περνούν δύσκολες οικονομικές συνθήκες εξαιτίας της κρίσης που πλήττει τη χώρα.

Ο Χριστιανικός Σύνδεσμος Καμπιών «Άγιος Γεώργιος» διοργάνωσε την Κυριακή στις 20/11/2011, προσκυνηματική εκδρομή.

Η  αναχώρηση ορίστηκε για τις 7.30 π.μ στο χώρο της εκκλησίας της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Αρχικά εκκλησιαστήκαμε στο παλαιό εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου στα Κελλιά και έπειτα  επισκεφθήκαμε την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μαυροβουνίου, στους Τρούλλους. Ακολούθως μεταβήκαμε στην Ξυλοτύμπου στην ιερά μονή Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης και εν συνεχεία στον Άγιο Κενδέα στο Αυγόρου.

Το μεσημέρι γευματίσαμε στο εστιατόριο του ΚΟΤ, στην παραλία της Λάρνακας και απολαύσαμε τη θαλάσσια περιοχή.

                                                                                               Copyright © Evdokia Machlamouzi 2012 All rights reserved Website Development by Evdokia Machlamouzi