ΕθΝΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ

Posted by on Sunday, September 6, 2015 Under: Κοινοτικό Συμβούλιο Καμπιών

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΚΑΜΠΙΩΝ

Λεωφόρος Εθνομάρτυρα Αρχιεπισκόπου Κυπριανού αρ.1, 2644 Καμπιά.

Τηλέφωνο 22-540241, Τηλεομοιότυπο 22-540240

www.kambiaorinis.com


ΕΘΝΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ

Πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουλίου 2015, ημέρα Κυριακή το Εθνικό Μνημόσυνο του Εθνομάρτυρα Αρχιεπισκόπου Κυπριανού που απηγχονίσθη υπό των Τούρκων, την 9ην Ιουλίου 1821, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην Κοινότητά μας.

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Γεωργίου της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασσού & Ορεινής τον πατέρα Ανδρέα Συμεού και τον πατέρα Ανδρέα Οικονομίδη.

Ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος σε  ομιλία του μίλησε  για την προσωπικότητα και τη διαχρονική αξία της θυσίας του Εθνομάρτυρα Κυπριανού, καθώς και για την όλη πορεία της ζωής του.

Επιμνημόσυνο λόγο για τον Μάρτυρα της Πίστεως και της Πατρίδος Αρχιεπίσκοπο Κυπριανό, έγινε από τον Δρ. Ελευθέριο Αντωνίου.

Στην συνέχεια έγινε τρισάγιο στο μνημείο του Εθνομάρτυρα και κατάθεση στεφάνων από την Πολιτική Ηγεσία, την Ιερά Μητρόπολη Ταμασσού και Ορεινής, Προέδρους και Εκπροσώπους Πολιτικών Κομμάτων, τον Πρόεδρο της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου, Κοινοτάρχες, τον Πολιτιστικό Σύνδεσμο Ταμασσού,  Εκκλησιαστικές Επιτροπές, Χριστιανικούς Συνδέσμους και Σωματεία.

Η τελετή έληξε με το ψάλσιμο του Εθνικού ΄Υμου.

Στη συνέχεια το Κοινοτικό Συμβούλιο παρέθεσε στο Σύλλογο «Εθνομάρτυρας Κυπριανός» μικρή δεξίωση σε όλους τους παρευρισκομένους.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Καμπιών ευχαριστεί θερμά όσους τίμησαν με την παρουσία τους το Εθνικό Μνημόσυνο του Εθνομάρτυρα Αρχιεπισκόπου Κυπριανού.

Ταυτόχρονα ευχαριστεί όσους  συνέβαλαν με την εθελοντική τους προσφορά τον Ομιλητή κύριο Χρήστο Φοινίρη, την κυρία Σταυρούλα Αβρααμίδου όπου επιμελήθηκε την διακόσμηση και κατασκευή των κόλλυφων, την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεων του Σωτήρος, τον Χριστιανικό Σύνδεσμο Γυναικών «Αγ. Γεωργίου», την κυρία Νίτσα Κοκκαλή και Θέκλα Αναγιωτίδη για την παραλαβή των δάφνινων στεφανιών καθώς και όλων των μελών του Κοινοτικού Συμβουλίου και όλων των ανώνυμων εθελοντών.  

  

                      ΕΚ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΜΠΙΩΝ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ:  info@kambiaorinis.com

Ιστοσελίδα: www.kambiaorinis.com

In : Κοινοτικό Συμβούλιο Καμπιών  

                                                                                               Copyright © Evdokia Machlamouzi 2012 All rights reserved Website Development by Evdokia Machlamouzi