Στα Καμπιά υπάρχουν δύο εκκλησίες.  Η εκκλησία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος που βρίσκεται στο νέο χωριό και η εκκλησία του παλιού χωριού αφιερωμένη στον ΄Αγιο Γεώργιο. 


Η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και ένα σπίτι είναι τα μόνα κτίρια που σώζονται στο παλιό χωριό.  Η εκκλησία αυτή, σύμφωνα με αφηγήσεις των γερόντων, κτίστηκε μεταξύ 1840-1845 μ.χ. Είναι κτισμένη με πέτρες και ασβεστοπηλό με τοίχους, πλάτους ενάμισι μέτρου.  Αρχικά επρόκειτο να στεγαστεί με βότα χωρίς κολώνες, αλλά πριν στεγαστεί κατέρρευσε από την πολυομβρία και έτσι οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να κτίσουν τους τοίχους που χάλασαν με πλιθάρι και να τη στεγάσουν με σανίδια και κεραμίδια.  Το πάτωμα είναι από άσπρα μάρμαρα.  Το ιερό είναι βυθισμένο στην ανατολική πλευρά ενάμισι μέτρο.  Εσωτερικά ήταν διακοσμημένη με τοιχογραφίες.  Όμως οι κάτοικοι στην προσπάθειά τους να τη διατηρήσουν καθαρή άσπρισαν τους τοίχους και τις κατέστρεψαν. Η εκκλησία λειτουργεί  κατά την ημέρα της εορτής του Αγίου Γεωργίου και την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα. 


Η εκκλησία της Μεταμορφώσεως κτίστηκε μεταξύ 1957-1960 και είναι βυζαντινού ρυθμού με τρούλλο.  Εγκαινιάστηκε το 1962 από το μητροπολίτη Γεώργιο Παυλίδη από την Ελλάδα, τότε Χωρεπίσκοπο Τριμυθούντος. Η εκκλησία πανηγυρίζει στις 6 Αυγούστου.

 

 

 

                                                                        Copyright © Evdokia Machlamouzi 2012 All rights reserved Website Development by Evdokia Machlamouzi