Συνάντηση Υπουργού Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος με Κοινοτικό Συμβούλιο Καμπιών

Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με εκπροσώπους του Κοινοτικού Συμβουλίου Καμπιών
14/01/2013Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα συνάντηση, στο γραφείο του, με τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου κ. Ανδρέα Παπαϊωάννου και εκπροσώπους της κοινότητας Καμπιών (Αντιπρόεδρο κα. Αλεξάνδρα Σιαμμά και μέλος κ. Ηράκλη Πία), στην παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι της κοινότητας έθεσαν το αίτημα όπως λαμβάνουν νερό άρδευσης από το Φράγμα Ταμασσού. Ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι η κατασκευή του συγκεκριμένου φράγματος έγινε με σκοπό τον εμπλουτισμό των υδροφόρων στρωμάτων της περιοχής και σημείωσε ότι καμία περιοχή δεν αρδεύεται από το φράγμα και ότι όλες οι κατάντι κοινότητες συνεχίζουν να αρδεύουν όπως και πριν από την κατασκευή του. Σημείωσε ότι θα εξεταστεί όμως το ενδεχόμενο να δοθεί άδεια για γεώτρηση εντός της κοινότητας για κάλυψη των αρδευτικών της αναγκών. 

Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι ζήτησαν τη βοήθεια του Υπουργείου Γεωργίας όσον αφορά το πρόβλημα που δημιουργείται με τις ακαθαρσίες που υπάρχουν στην περιοχή γύρω από το φράγμα εξαιτίας του μεγάλου αριθμού ψαράδων που καταφεύγουν εκεί. Ο κ. Αλετράρης έδωσε οδηγίες όπως το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών προβεί σε επιθεώρηση της περιοχής με σκοπό να εξακριβωθεί ότι τα άτομα που ψαρεύουν είναι κάτοχοι της σχετικής άδειας αλιείας. 

Τέλος, αναφορικά με την πρόταση της κοινότητας για κατασκευή μονοπατιού μελέτης της φύσης περιμετρικά του Φράγματος Ταμασσού, ο κ. Υπουργός εξέφρασε τη στήριξη του Υπουργείου Γεωργίας στην πρωτοβουλία αυτή.Πηγή  http://www.moi.gov.cy

In : Κοινοτικό Συμβούλιο Καμπιών